Vier verschillende soorten relatiegeschenken

Vier verschillende soorten relatiegeschenken

Tegenwoordig zijn relatiegeschenken heel belangrijk als bedrijf. Het zorgt namelijk voor een sterkere klantenbinding en meer loyaliteit van klanten. Doordat de relatiegeschenken meestal persoonlijk zijn en afgestemd op de interesses, raken klanten meer betrokken bij het bedrijf. Ook zijn mensen geneigd om iets terug te geven wanneer zij iets krijgen. Gelukkig is er een groot aanbod relatiegeschenken. Ben jij op zoek naar relatiegeschenken, maar weet je niet goed wat voor producten geschikt zijn? In deze blog vertellen wij de mogelijkheden en de verschillen.

Gepersonaliseerde relatiegeschenken

Allereerst is het mogelijk om de relatiegeschenken te personaliseren door middel van het bedrukken van de producten met jouw logo en/of bedrijfsnaam. Je kan hierbij zelf bepalen welk product je wilt en hoe het eruit komt te zien. Dit is handig voor eigen gebruik, maar het is ook goed voor de naamsbekendheid. Denk bijvoorbeeld aan usb sticks met logo, waarbij klanten de usb sticks mee kunnen nemen naar evenementen, bedrijfsbezoeken of bij een presentatie. Hierdoor wordt er op een makkelijke en goedkope manier reclame gemaakt. Daarnaast voelen klanten zich specialer wanneer zij gepersonaliseerde producten krijgen dan wanneer zij geen gepersonaliseerde producten krijgen.

Goedkope relatiegeschenken

Het geven van relatiegeschenken is natuurlijk niet gratis, maar het kan gelukkig heel goedkoop. De prijs is afhankelijk van het soort product. Kleine houten potloden zijn al te krijgen vanaf €0,03 per stuk, terwijl de prijs van sommige gepersonaliseerde speakers begint bij €24. De prijs varieert ook per producttype: je hebt bijvoorbeeld goedkopere en duurdere drinkflessen, usb sticks en potloden. Denk er dus aan welk product je wilt en hoeveel je wilt besteden. Voor goedkope usb sticks bedrukken begint de prijs vanaf €1,48. Dit is dus zeer goedkoop promotiemateriaal wat veel oplevert.

Populairste relatiegeschenken

De meest populaire relatiegeschenken zijn toch wel de drinkflessen, bekers, tassen, potloden/pennen en usb sticks. Deze producten zijn makkelijk mee te nemen en is handig voor eigen gebruik. Ook zijn deze producten relatief goedkoop. Hierbij wordt er dus op een goedkope manier reclame gemaakt én het zorgt voor sterkere klantenbinding en loyaliteit van klanten.

Originele relatiegeschenken

Tot slot heb je ook nog wat originele relatiegeschenken. Met deze relatiegeschenken geef je een stukje positiviteit weg! Dit maakt waarschijnlijk meer indruk op (zakelijke) klanten, omdat ze vaak niet zo’n origineel relatiegeschenk krijgen. Hoe verrassender het relatiegeschenk, hoe meer jij in het hoofd van de klant zit. Naast dat het origineel moet zijn, moet het ook functioneel zijn en de zichtbarheid van jouw merk verhogen. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte geurstokjes, draadloze opladers, handdoeken, ventilators en spelletjes. Hou er wel rekening mee dat deze originele relatiegeschenken relatief duurder zijn.