Heb jij een unieke stem? Wordt stemacteur!

Heb jij een unieke stem? Wordt stemacteur!

Heb jij een unieke stem? Een stem die heel warm is, heel hoog of juist heel laag is, een fijn accent of helemaal geen accent of kun jij goed grappige stemmetjes nadoen? Dan is het misschien leuk om eens na te denken om wat met jouw stem te doen! Je kunt je stem gaan inzetten als stemacteur of voor voice-overs. Hierbij zijn er veel verschillende toepassingen en we leggen deze voor je uit in dit artikel:

Inspreken van teken- of animatiefilms

Bij een stemacteur denken veel mensen waarschijnlijk direct aan de stemmetjes die gebruikt worden in tekenfilms. Omdat er hier niet gewerkt wordt met echte acteurs, maar alles getekend of geanimeerd wordt, wordt er later stemmen aan toegevoegd. Stemmen inspreken gebeurt achteraf in een studio en vaak wordt er gekozen voor unieke stemmen die apart of grappig zijn.

Inspreken van radio of tv-commercials

Ook radio en tv-commercials hebben vaak een voice-over. Hierin wordt het product aangeprezen en dat moet natuurlijk op een manier die mensen echt aanspreekt! Het is dan ook belangrijk dat je enthousiasme in je stem kunt brengen en dat het blijft ‘hangen’. Vaak wordt dezelfde stemacteur vaker gebruikt door een bedrijf om een bepaalde herkenbaarheid te creëren. De kans op herhaalopdrachten is dus groot!

Stemacteurs voor zakelijke filmpjes

In het bedrijfsleven wordt steeds meer uitgelegd aan de hand van filmpjes. Dit kunnen bijvoorbeeld uitleg filmpjes op de website zijn voor potentiële klanten, maar het kunnen ook filmpjes zijn die intern gebruikt worden. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van een stemacteur die de voice-over doet. Hierbij wordt er vaak gezocht naar stemacteurs die de boodschap op een rustige en duidelijke manier, maar toch ook boeiend kunnen overbrengen.

Luisterboeken inspreken

De laatste jaren hebben luisterboeken gigantisch aan populariteit gewonnen. Waren het eerst de e-booken die massaal gelezen werden, tegenwoordig is er een groep mensen die lever naar een boek luistert! En natuurlijk moeten al deze moeten ook ingesproken worden.  Hierdoor groeit ook de vraag naar stemacteurs die boeken willen inspreken. Bovendien wordt er in een luisterboek vaak gebruik gemaakt van meerdere stemmen. Belangrijk is dat het verhaal op zo’n manier verteld wordt, dat mensen aan je lippen hangen en verder willen luisteren!