Voordelen van een website laten maken

Voordelen van een website laten maken

Als ondernemer kun je tegenwoordig niet meer zonder een website; het is jouw digitale visitekaartje! Ook als je geen producten direct via je website verkoopt (webshop) maar als je alleen jouw diensten kenbaar maakt op jouw website, dan is het al van belang om een goede website te hebben. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan. Tegenwoordig zijn er veel tools zoals Wix en Jimdo die je hierbij kunnen helpen. Ik adviseer je echter om voor WordPress te kiezen; hiermee heb je veel meer mogelijkheden! WordPress is een toegankelijke CMS waarmee je snel een goede website in elkaar kunt zetten. Waarschijnlijk doe je dit liever niet zelf, maar ga je op zoek naar een bedrijf dat een website voor je kan maken. Wat zijn de voordelen van het laten maken van een website?
 

1.Het bespaart je tijd

Dit is waarschijnlijk de allerbelangrijkste factor; het uitbesteden van jouw website scheelt jouw tijd. Zeker als je geen of weinig ervaring hebt met WordPress dan kan je flink wat kwijt zijn aan het onder de knie krijgen van het systeem en het maken van je eerste website. Omdat je het als ondernemer al druk genoeg hebt, spendeer je deze tijd waarschijnlijk liever aan iets waar je goed in bent en geld mee verdient; het aanbieden van je eigen producten en/of diensten.
 

2. Het bespaart je frustratie

WordPress is een relatief simpele manier om je website te bouwen en te onderhouden. Als je echter nog niet bekend bent met dit systeem, kan het in het begin een puzzel zijn. En soms lukt het niet om de website zo uit te laten zien als wat jij in je hoofd hebt. En dat kan frustratie opleveren. Zonde, negatieve energie is nooit goed.
 

3. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Een professionele website bouwer doet dit elke dag. En hij of zij weet precies wat wel en niet werkt, hoe je efficient werkt en wat de beste resultaten oplevert. Als je jouw website door een professional laat bouwen, dan kan je dus rekenen op deze kennis en hoef je niet alles opnieuw uit te vinden. Dit bespaart je weer tijd en frustratie!
 

4. Ook voor de lange termijn zit je goed

Als je je website gebouwd hebt, dan stopt het daar natuurlijk niet. Een website moet je net zoals een auto blijven onderhouden; je plugins, thema WordPress, het moet allemaal onderhouden worden. Ook is het verstandig om je website goed te beveiligen. Daarom kun je bij een aantal webdesigners ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dan hoef je je ook in de toekomst geen zorgen te maken over de veiligheid en stabiliteit van je website.
 

5. Uitgebreide kennis

Steeds meer webdesigns gaan zich daarnaast ook verdiepen in SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization en zorgt ervoor dat jouw website beter vindbaar wordt in Google zodat er meer verkeer naar jouw website komt. Dit kan voor jou als ondernemer een belangrijk kanaal zijn om nieuwe klanten aan te trekken!
 
Genoeg redenen dus om niet zelf aan de slag te gaan met je WordPress website, maar om ervoor te kiezen om deze door een professional te laten bouwen.