Voordelen van een WordPress onderhoudscontract

Voordelen van een WordPress onderhoudscontract

Heb je net een nieuwe website? Dan ben je waarschijnlijk helemaal blij en trots op je online visitekaartje. Maar wist je dat een WordPress website ook onderhoud nodig heeft? Net zoals bij een auto is het goed om je website continue te onderhouden. Dit betekent het updaten van WordPress, het thema en de plugins. Maar ook veiligheid is een belangrijk onderdeel van het WordPress onderhoud van jouw website. Dit kun je natuurlijk allemaal zelf doen, je kunt dit echter ook uitbesteden aan een specialist via een onderhoudscontract. Maar wat zijn nu de voordelen van een WordPress onderhoudscontract?

 

1. Jij hebt er zelf geen werk aan

Natuurlijk kun je zelf alles leren. WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld en er zijn duizenden gratis handleidingen te vinden online. Door flink wat te lezen, kun je de kennis in huis halen om zelf je WordPress website te onderhouden. Maar heb jij die tijd? En besteed je die tijd niet liever aan iets anders? Voor veel bedrijven en ondernemers is tijd schaars. Het is dus van belang dat tijd op de meest effectieve manier wordt ingezet. Hierdoor moet je keuzes maken en ook activiteiten uitbesteden. Door te kiezen voor een onderhoudscontract kun jij je tijd besparen.

 

2. Het levert je geen stress op

Een plugin updaten is niet zo moeilijk. Maar wat als het fout gaat? Soms is het mogelijk dat een nieuwe plugin update een conflict op jouw website veroorzaakt. Je afbeeldingen worden hierdoor niet meer goed weergegeven bijvoorbeeld. Of nog erger, je kunt niet meer inloggen. Dit brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee. Zeker als je een website hebt met enkele honderden of duizenden bezoekers per maand, dan wil je natuurlijk dat het onderhoud van jouw website zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Gaat er iets mis op je website en doe je het het onderhoud zelf, dan zul je het ook zelf moeten oplossen. Achterhalen waar het probleem zit, wat de oplossing is en de oplossing doorvoeren is een tijdrovende klus. Heb je je onderhoud uitbesteed? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken!

 

3. Altijd up to date kennis

Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als jij je onderhoud uitbesteedt dan doe je dit aan een specialist, bijvoorbeeld aan Bolderdesign. Een specialist is dagelijks met WordPress bezig en weet dus als geen ander wat er allemaal speelt. Vaak betekent dit dat als er conflicten bestaan tussen verschillende plugins of als er security lekken bekend zijn, een specialist hier al van op de hoogte is. Hierdoor kunnen fouten op de website voorkomen worden en blijft de gebruikerservaring voor je bezoekers optimaal.

 

Extra tijd, minder stress en de kennis van een specialist zijn dus drie voordelen om te kiezen voor een WordPress onderhoudscontract. Op die manier houd jij tijd over voor wat jij belangrijk vindt en slaap je het ’s nachts beter!