Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

Een refurbished laptop wordt steeds vaker overwogen als mensen particulier of zakelijk op zoek gaan naar een nieuwe laptop. Een refurbished laptop is een laptop die al eerder gebruikt is, vaak zakelijk, en die geheel nagekeken en geupdate is. Het zijn kwalitatief goede machines die klaar zijn voor een tweede leven en nog vele jaren mee kunnen. Maar waarom kies je voor een refurbished laptop?

Voordelen van een refurbished laptop v.s. een nieuwe laptop

Prijs

De prijs is natuurlijk het belangrijkste voordeel om voor een tweedehands laptop te kiezen. Laptops zijn best prijzig, zeker als je een machine wilt met een beetje meer power. Het voordeel van een refurbished laptop ten opzichte van een nieuwe laptop kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Zeker als je student bent of net begint met je onderneming is dit mooi meegenomen.

Kwaliteit

Ook de prijs-kwaliteit-verhouding is dik in orde met een refurbished laptop. Natuurlijk kun je ook een goedkope nieuwe laptop kopen, maar dit komt vaak ten nadele van de ‘denkkracht’ van de laptop en daarnaast ook de kwaliteit van de behuizing. Vergelijk het met het kopen van een fiets; je kunt online een goedkope fiets kopen die binnen twee jaar is weggeroest of je kiest voor een tweedehands fiets van een degelijk merk waar je nog jaren plezier van hebt. Zo kun je ook kijken naar een goedkope nieuwe laptop en een degelijke krachtige tweedehands laptop.

Duurzaam

Daarnaast kost het produceren van laptops veel grondstoffen en zorgt het voor veel vervuiling. Met de aanschaf van een refurbished apparaat zorg je er dus voor dat je bewust bijdraagt aan een schoner milieu.

Waarom kies je voor refurbished en niet tweedehands

Kwaliteit

Ook hier komt weer het kwaliteitsaspect om de hoek kijken! Refurbished laptops zijn geheel nagekeken en daar waar nodig zijn onderdelen vervangen. Ook is de hardeschijf helemaal gereset en is de nieuwste software op je laptop geïnstalleerd. Bij een tweedehands laptop die je van een particulier overkoopt moet je dit vaak zelf doen.

Garantie

De meeste aanbieders van refurbished laptops bieden garantie op hun laptops. Zo biedt de Alpha Shop een garantie van twee jaar. Heb je binnen die periode problemen met je laptop dan kun je een beroep doen op je garantie en wordt het zo goed mogelijk voor je opgelost. Daarentegen als je je laptop bijvoorbeeld via Marktplaats koopt dan is het garantie tot de deur en heb je niemand om op terug te vallen.

BTW rekening

Een voordeel voor de zakelijk gebruiker is dat als je een refurbished laptop koopt via een shop, je ook een rekening krijgt bij je laptop. Op deze manier kun je de btw aftrekken en ook de laptop als kosten opgeven en/of afschrijven. Het lijkt dus misschien voordeliger om particulier een tweedehands laptop van iemand over te nemen, maar dan mis je de belastingvoordelen.

Kortom, kiezen voor een refurbished laptop ten opzichte van een nieuwe laptop of een particuliere tweedehands laptop heeft een aantal voordelen en is goed voor zowel je portemonnee als het milieu!