Veiligheid in je magazijn: manieren om het te regelen

Veiligheid in je magazijn: manieren om het te regelen

In een magazijn vinden veel processen door elkaar heen plaats. Als dit goed gaat, loopt jouw magazijn op rolletjes. Gelukkig is dit vaak ook zo, maar het is altijd goed om in je achterhoofd te houden dat er iets mis kan gaan. Met name op het gebied van veiligheid is het belangrijk om flexibel te zijn, omdat dit het belangrijkste onderdeel van je magazijn is. In deze blog geven we je drie manieren om dit te doen!

Bhv-cursussen

Hoe groter het magazijn, hoe lastiger het is om overzicht te houden van wat er allemaal precies gebeurt. Het is dus goed om mensen aan te wijzen die het overzicht bewaren. Voor extra veiligheid is het slim om deze mensen een Bhv-cursus aan te bieden. Het is wettelijk verplicht om mensen met een Bhv-cursus in je magazijn te hebben rondlopen; jouw overzicht houders zijn hier een hele logische keuze voor. Vind er een calamiteit plaats, dan weten zij direct hoe te handelen, waardoor jouw magazijn veilig blijft.

Het juiste materiaal

Om het werk in een magazijn te versnellen is het logisch dat jij werkt met bevorderende materialen, zoals palletwagens, heftrucks en ga zo maar door. Wij zijn hier absoluut niet om je te zeggen dat je hiermee moet stoppen, maar wel raden we aan om de kwaliteit van deze materialen regelmatig te controleren. Werk jij voornamelijk hoog, dan geldt hetzelfde ook voor je telescoopladders. Merk jij dat één van je ladders aan vervanging toe is? Bekijk het assortiment telescoopladders van Aldorr! Hiermee zorg jij ervoor dat je ook in de hoogte veilig je werk uit kunt voeren.

Educatie

Jouw Bhv’ers zijn niet de enige in het magazijn die moeten weten wat er moet gebeuren bij calamiteiten. Het is namelijk goed om je hele personeel hiervan op de hoogte te brengen. Wanneer er iemand ingewerkt wordt, leg je dit gelijk uit, maar een herhaling van de looproutes, verzamelpunten en nooddeuren is ook nooit verkeerd. Daarnaast breng je kleurrijke wandelroutes aan, waardoor zelfs als iemand het vergeet, de nooduitgang nog gevonden kan worden.

Succes!

Natuurlijk hopen we van harte dat jouw magazijn geen calamiteiten treffen zal, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij weet nu zeker dat jouw magazijn hiermee om kan gaan!